Questions & Answers

Crimestopper RFALL642W does not work with EVO-ONE

0 votes
I have connected Crimestopper RFALL642W to Fortin EVO-ONE installed on Toyota Sienna 2019 per Fortin manual https://cdn.fortin.ca/download/33021/rf642w-install-guide-33021.pdf. I have the following issue. When I connect the RF kit to the remote starter the blue LED on the RF kit antenna flashes one time. After that, when I try to program the remote transmitters per the same manual (turning ignition on and off, using the valet switch and brake pedal) I cannot get any antenna LED response. The LED on antenna always stays off and I cannot program the remote transmitters. In addition to that, the button on the RF kit antenna does not work when I try to use it as a valet switch per another Fortin manual. The RF kit is connected to EVO-ONE using a simple cable, not T-harness. EVO-ONE is configured with default/recommended options for my car. The firmware version is 79.[54]. The 3xLock start is enabled and working fine. Do I need to change any options on EVO-ONE so that it can communicate with the RF kit? Is my RF kit faulty?
asked Oct 2 in Toyota by Alexey Kozlov (430 points)

1 Answer

+2 votes
 
Best answer
Where did you plug in the rf kit?

Try pressing unlock on the OEM remote first, then try the programming with the valet swtich.
answered Oct 2 by Derek (155,180 points)
selected Oct 3 by Derek
(1) To the blue connector on EVO-ONE, of course.

(2) Your advice to press unlock on the OEM remote first was very helpful. I was able to program my remotes with the valet switch. The issue has been resolved. Thank you so much! I think it would be a good idea to update the installation manual with all those details.
not all vehicles work off the oem remote
...